Az aszalt szilva glikémiás indexe

A szilva szilvák gyümölcsei egy elhanyagolhatóan rossz hírnévvel bírnak. A szilvafélék magas rosttartalma általában társul a bélrendi szokások szabályozásával, de az aszalt szilváknak sok más megváltó tényezőjük van. Például a szilvafélék rendkívüli mennyiségű antioxidánst tartalmaznak. Tény, hogy Jonny Bowden, tábla-minősítésű táplálkozási szakértő szerint több antioxidánst tartalmaz, mint bármely más gyümölcs. Ha arra törekszünk, hogy a diójába beleadjuk a szilvát, még mindig megfigyeljük a vércukorszintet, kíváncsi vagy arra, hogy kiderítsük a vércukorszintjüket, vagy a vércukorszintre gyakorolt ​​hatást.

Az élelmiszerek glikémiás indexe egyszerű módja annak meghatározására, hogy milyen hatást gyakorol a cukor az élelmiszerben a vércukorszintre. A szervezet gyorsan felszívja az ételeket, amelyek magasabb vércukorszint-indexekkel, jellemzően 70 és annál magasabbak, emelve a vércukorszintet. Az alacsonyabb glikémiás indexű, 55 év alatti ételt fogyasztva elkerülheti a vércukor gyors emelkedését.

A Harvard Medical School jelentése egy glicémiás index (60 gramm, vagy kb. Hat aszalt szilva) a zsíroldal indexe. 29. Ne feledje, hogy ez a glikémiás index a feldolgozatlan, nem édesített, szárított szilvafélékre vonatkozik. Számos kereskedelmi forgalomban lévő szilva és szilva terméke mesterségesen édesít, ízesített és feldolgozott, jelentősen növelve a glikémiás indexet. Például a Sydney-i Egyetem glikémiás index adatbázisának jelentése egy 250 g-os prüfedéjű gyümölcslevek glikémiás indexe 43.

Mint a gyümölcsök, az aszalt szilvák nagyobb cukortartalmúak, mint más ételek, például zöldségek. Az egyéb közös gyümölcsökhöz hasonlóan, mint például a banán, az almák és a görögdinnye, amelyek mindegyike 39 és 72 között van, a szilvafajok viszonylag alacsony a glikémiás indexe, és ezáltal kisebb a vércukorszintre gyakorolt ​​hatásuk. Ez az alacsony glikémiás index tükrözi a szilvafélék magas rosttartalmát.

Az American Diabetes Association úgy véli, hogy a gyenge glikémiás élelmiszerek alacsonyabbak az 55-nél alacsonyabb glikémiás indexen, a mérsékelt glikémiás élelmiszerek aránya 56 és 75 között van, a magas glikémiás táplálkozás pedig 76 és 100 között van. A glikémiás index általános hatása A vércukor az összes étel fogyasztásának átlaga. Ezért a magas glikémiás indexű élelmiszerek párosítása alacsony glikémiás index ételekkel kevesebb vércukorszintet eredményez, mint ha a magas glikémiás index ételeket egyedül fogyasztják. Ennek egy példája a sajt és a kenyér kombinálása. A sajt alacsony glikémiás indexe csökkenti a kenyér glikémiás indexét, ami összességében mérsékelt glikémiás indexet eredményez. Végezetül a több feldolgozott élelmiszereknek általában magasabb a glikémiás indexe, mint a feldolgozatlan élelmiszerek. Például az alacsonyabb glikémiás index elérése a feldolgozatlan szilvaféléknek a prúza lé fölé vezet, ami kevesebb drámaian megemeli a vércukorszintet.

Glikémiás index

Prüszöbök glikémiás indexe

Prunes versus other foods

Glikémiás index és táplálkozás