Az édes mandulaolaj egészségügyi előnyei

Az édes mandulaolaj, amelyet préselt mandulából készítenek, szagtalan, halványsárga folyékony, zamatos ízű folyadék. Hasonló az összetételben levő olívaolajhoz, és helyettesíthető. Ez azonban nem keverhető össze keserű mandulaolajjal, amely csípős ízű, és tipikusan ízesítő anyagként használják. Az édes mandulaolaj kulináris tulajdonságait már évszázadok óta alkalmazzák, gyógyászati ​​és terápiás előnyei. Akár egy ropogós saláta élvezi, akár bőrmegkötő anyagként használja, élvezze az édes mandulaolaj előnyeit.

Elősegíti a szív egészségét

Az édes mandulaolaj nagy koncentrációban tartalmaz telítetlen zsírsavakat vagy MUFA-kat. Ezek a telítetlen zsírok kapcsolódnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. A 2002 áprilisában megjelent “The Journal of Nutrition” című cikk megjegyezte, hogy az MUFA-kon elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy mind az egész mandula, mind a mandulaolaj hatékonyan csökkenti a káros LDL-értékű alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterinszintet, és növeli a védő nagy sűrűségű lipoprotein koleszterint vagy HDL- Ami csökkentheti a szív-érrendszeri kockázatot.

Megnövekedett E-vitamin

Az E-vitamin segít a szervezetnek, hogy vörösvérsejteket, és megfelelően használja a K-vitamint. Ez egy erős antioxidáns is. Az antioxidánsok olyan erős anyagok, amelyek megvédik a szervezetet a szabad gyököktől, amelyek instabil molekulák, amelyek károsíthatják az egészséges sejteket. Az antioxidánsok krónikus betegségek, mint például a rák és a szívbetegség csökkenéséhez kapcsolódnak. A mandulaolaj E-vitaminban gazdag. Az édes mandulaolaj 3,5 dkg-os része körülbelül 43 nemzetközi E-vitamin egységet biztosít, amely az US Food and Drug Administration által meghatározott napi érték 100% -ánál több mint 2000 kalóriás Egy napos étrend.

Készletek K vitamin

A K-vitamin zsíroldható vitamin, amelyet a szervezet a zsírszövetekben és a májban tárol. Segít szabályozni a megfelelő véráramlást, és elengedhetetlen a hatékony véralvadáshoz. A K-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségében is. Az édes mandulaolaj 3,5 gramm része 7 mikrogramm K-vitamint tartalmaz, ami az FDA által gyártott DV-nek csaknem 10% -a.

Védi a bőrt

Az édes mandulaolaj helyileg alkalmazva segít megóvni a bőrt a nap káros sugaraiból. Ezeknek a sugaraknak – az ultraibolya sugárzásnak vagy az ultraibolya sugárzásnak nevezett – sugárzásnak a hatása a bőr öregedésének és a különböző bőrrákos megbetegedéseknek köszönhető. A mandulaolaj bőr UV-sugárzásnak való kitettségéről szóló tanulmány, melyet a “Journal of Cosmetic Dermatology” 2007 márciusában tett közzé, arra a következtetésre jutott, hogy a topikus mandulaolaj lelassíthatja az öregedési folyamatot és megakadályozhatja az UV sugárzás okozta szerkezeti károsodásokat.