Gyümölcslevek az egészséges tüdőbe

A szennyező anyagoktól való távolmaradás, a dohányzás és a rendszeres testmozgáson való részvétel minden módja annak, hogy tiszta legyen a tüdeje. Amellett, hogy egészséges életmódot élvez, a jó étkezési szokásokkal is segíthet a tüdeje egészségének növelésében. Bizonyos gyümölcsök tartalmaznak antioxidánsokat és vitaminokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a tüdeje egészséges és betegségmentes legyen.

Azok, akik nagymennyiségű almából és paradicsomból álló diétát fogyasztanak, kevésbé valószínűek a tüdőproblémák. A Science Daily szerint a kutatók azt gondolják, hogy a tüdő előnyei az alma héjában és a paradicsom színezésében található antioxidánsokból származhatnak. Amikor almát vagy paradicsomot öntünk, tisztítsuk meg alaposan és tartsuk a bőrt, hogy a lehető legtöbb tápanyagot megőrizzük. Alternatívaként az alma egészét egy gyümölcstörzsre keverheti.

Gyümölcslé, amely sötét bogyókat tartalmaz, például málna, szeder vagy áfonya, segíthet csökkenteni a tüdőrák kialakulásának kockázatát. Ezek a bogyók tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek védik a sejteket a szabad gyökök károsodásától. A “Super Fruits” könyv szerint a rendszeres egészséges étrend részeként a bogyók fogyasztása 20 százalékkal csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Ezenkívül a bogyók antocianint tartalmaznak, ami csökkenti a tüdőrák kialakulásának kockázatát.

A Science Daily szerint naponta egy és fél gyümölcsnyi gyümölcsöt vagy egy nagy evőkanál zöldséget fogyasztanak napi tünetekkel és krónikus hörghurutokkal szemben. A COPD olyan állapot, amelyet krónikus hörghurut vagy emfizéma okoz. Science Daily, megállapítja, hogy a dohányosok 15% -a fejti ki a COPD-t. A krónikus bronchiális asztma, a bronchiolitis, a cisztás fibrózis és a bronchiectasis a COPD formái közé tartozik.

Az omega-3 zsírsav-tartalmú élelmiszerek, például a diófélék vagy a lenmagok hozzáadása csökkentheti a tüdőgyulladás kockázatát, ami tüdőbetegséghez vezethet. A Maryland Medical Center szerint az Omega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladás, a szívbetegségek, a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás kockázatát.

Tüdő javítás

Csökkentse a tüdőrák kockázatát

Csökkentse a COPD kockázatát

szempontok