Hogyan főzni acél vágott zab a mikrohullámú sütőben

Kezdje a napot egy csésze acél vágott zabkal, és állítsa be magának az étrendi sikereket. Az American College of Nutrition című folyóirat 2013-as kiadása egy tanulmányt tett közzé, amely szerint a zabpehely-reggeli az étkezési étrendhez képest jóval magasabb volt az étvágycsökkentés és a fogyasztók elégedettségének fenntartásában. Az acél vágott fajták kevésbé feldolgozottak, mint a hengerelt változatok, ami azt jelenti, hogy rágós textúrát és ízletes ízűek maradnak, de akár 20 percig is többet is igénybe vehetnek a tűzhelyen. Ha el akarja kerülni a rendetlenséget, és egy kis időt takarít meg, csavarja el a zabát a mikrohullámú sütőben.

Mérjük ki az acél vágott zabot, és tegyük a tálba. Használjon megfelelő kapacitású edényt, általában 1 quart kapacitást biztosít minden negyedik csésze zab számára. A kisebb tálak nem hagynak elegendő helyet a zabnak főzni és felforralni.

Adjunk hozzá 1 csésze vizet minden 1/4 csésze zabhoz. Adjunk hozzá egy csipet sót és fahéjat, ha szükséges, minden adaghoz. Keverjük.

Fedjük le egy papírtörülközőt vagy egy papírlapot. A mikrohullámú sütő 2,5 percenként magas, minden negyedik csésze zabban.

Fedezze fel és keverje össze. Állítsa a mikrohullámú sütőbe magasabban további 2,5 percet minden egyes negyed csésze zabban. Adjunk hozzá a tejet és a kívánt palackokat tálalás előtt.