Hogyan főzni pácolt garnélarák a tűzhelyen

A garnélarák alacsony zsírtartalmú, alacsony kalóriatartalmú ételek, amelyek percenként a kályha tetején könnyedén elkenhetők. A rák gazdag magas minőségű fehérjében, és jó forrása a kálium, a foszfor, a magnézium és az A-vitamin. Érdemes megjegyezni azonban, hogy a garnéla magas koleszterin és nátrium. Mivel tápláló és egyszerűen főzhető, a garnélarák jó helyettesíti a húsokat és a baromfit a kedvenc tésztafélékben, pörköl, és sült krumplit és egyéb rizs ételeket. A garnélaráknak sokféle, különféle lekvározott garnéla receptje van, valamint más előkészítési módszerek is.

Öblítse le a garnélarákot hideg vízben. Szárítsa meg tiszta papírtörlővel. Távolítsa el a kagylókat, ha úgy tetszik, csippentette őket az alaphoz közel és a garnélarák húsát húzza ki.

Tedd fel 1 evőkanál. Sózatlan vaj és 1 evőkanál. Az olívaolaj egy serpenyőbe. Melegítsük fel a serpenyőt közepesen magas hőn, amíg a vaj teljesen megolvad. Helyettesítse a sózott vajat, ha ez az egyetlen fajta, de nem szezonozik több sóval, mivel a garnélarák természetesen sós.

Tegye a garnélarákot a serpenyőbe. Adjunk nekik egy kis ugrást minden percben, vagy flip, és mozgassa őket egy fából készült kanállal.

Adjunk hozzá darált fokhagymát vagy mogyorót, vörös vagy fehér bort, citromlevet, paprikát, pirospaprikát, Cajun fűszereket, friss fűszernövényeket vagy bármely más összetevőt az ízlés szerint, vagy ahogy azt a recept követte.

Saute a garnéla körülbelül 3-4 perc alatt közepes magas hő. Távolítsa el őket a serpenyőből, ha szilárdak és áttetszőek.