Hogyan kap az anya teljes felügyelet?

Az állam törvényei országszerte bizonyos körülmények között biztosítják az anya teljes felügyeletét a gyermek számára. Például a bíróságok gyakran rendelik teljes vagy kizárólagos felügyeleti jogot egy anya javára, amikor az apa nem áll rendelkezésre, vagy nem képes nagy életet dönteni vagy lakhatni a gyermek számára, az American Bar Association Section of Family Law szerint.

Történelem

Az 1980-as évek előtt az Egyesült Államok alapszabályai és bírósági eljárása szerint a házasság felbontására, a különválásra és az apasági ügyekre vonatkozó gyermekek anyasági felügyelete a családi jog Amerikai Bar Társulatának szekciója szerint. Most már több a nemek közötti egyenlőség, amikor a gyermek felügyeleti parancsokról van szó, a “Nolo Essential Guide to Divorce” szerint Emily Doskow.

Mozgás

Az anya számára a teljes őrizetbe vételre vonatkozó eljárás egy olyan indítvány benyújtásával kezdődik, amelyben a gyermek lakik. Az ilyen jellegű mozgás tipikusan a válás, a különválás vagy az apasági eset része. A közlemény meghatározza azokat a lényeges tényeket, amelyek alátámasztják, hogy az anya miért kapja meg a gyermek felügyeletét, és miért ne legyen az apja a felügyeleti joggal.

szempontok

A Cornell Egyetem Jogtudományi Iskola szerint az anya teljes felügyeletének elsődleges megfontolása az, ami a gyermek érdekeit szolgálja. Valamennyi állam a gyermekek érdekeinek legmagasabb színvonalát alkalmazza a letartóztatás megállapítása során. A kizárólagos őrizetre irányuló indítvány felülvizsgálatakor a bíróság minden fél fizikai és mentális egészségét is megvizsgálja. Más tényezők között szerepel, hogy melyik szülő gondoskodott a gyermeke alapellátásáról, valamint a szülők jelenlegi lakóhelyeiről.

Előnyök

A teljes őrizetbe vétel folyamatának részeként az anyának az ilyen megállapodás előnyeivel kell ellátnia a bíróságot. Az egyedüli őrizetben lévő anyasági ellátások előnyei magukban foglalják azt a kijelentést, hogy a megállapodás a gyermek egészségének, biztonságának és jólétének védelmére alkalmas. Ha például egy apa bebörtönözteti magát, akkor nincs abban a helyzetben, hogy lakóhelyet biztosítson egy gyermeket illetöen, és valószínűleg nem alkalmas arra, hogy az adott kiskorút meghozza az életét.

Szakértői segítség

Az anya, aki teljes jogú felügyeleti jogot kíván szerezni egy gyermeket illetően, meg kell fontolnia jogi tanácsadó megtartását. A letartóztatási ügyek kihívások és érzelmi jogi eljárások, és tapasztalt ügyvédnő növelheti az anya esélyeit a teljes felügyelet megszerzésére. Az országos helyi és állami csődegyesületek az ügyvédi könyvtárakat kínálják, beleértve a gyakorlati területükre vonatkozó információkat is. Az Amerikai Ügyvédi Kamara az ezekhez az állami és helyi szövetségekhez kapcsolattartási információkat nyújt: amerikai ügyvédi kamarák, 321 N. Clark St., Chicago, IL 60654-7598, 312-988-5000, abanet.org