Hogyan kell felkészíteni egy csecsemőt úszási osztályra

Az előkészítés segít a csecsemő úszási osztályának pozitív élményben tartásához. Határozza meg, hogy ő készen áll az úszási órákra, mielőtt regisztrálna az órákra, és az órák előtti napokban és hetekben segítsen a baba megtanulni élvezni a vizet és ösztönözni őt arra, hogy kényelmesen érezze magát a medencében. Miután az osztályok indulnak, a lehető legtöbbet hozza ki azzal, hogy időben érkezik, készen áll és biztosítja, hogy mind az Ön, mind a gyermeke készen álljon az egyes leckék kezdetén való részvételre.

Határozza meg, hogy csecsemő készen áll úszási órákra. Kérd meg, hogy látogasson el egy osztályba a gyermeke előtt, hogy láthassa, élvezi-e a tapasztalatot. Néhány gyerek szívesen alkalmazkodik másokhoz új emberekhez, környezetekhez és tapasztalatokhoz. Forduljon gyermekének egészségügyi szolgáltatójához, és beszéljen arról, hogy elég egészséges és fizikailag készen áll-e az uszodára.

Látogasson el a medencébe, ahol leckéket kell tartani, lehetőleg a gyermek órájának lebonyolítása során. Vegye figyelembe a környezeti feltételeket. Napos? Van szellő? Először a víz érzi magát hidegnek? A medencében vannak szabályok az úszás pelenkairól és arról, hogy az úszók milyen mértékben viselhetnek vizet? Ez az információ segít abban, hogy felkészüljön a megfelelő fürdőruha és felszerelés osztályára, hogy a legkisebb legyen.

Hozzon létre egy pozitív vízi élményt csecsemőjéhez, segítve a vízben való kényelmét. Vegyen részt egy nyitott úszó ülésen, vagy kettővel a csecsemővel az első úszási leckét megelőző napokban. Splash a vízben, hogy megismertesse az új látványt és hangokat.

Gyógyuljon a csecsemőnek a fürdés ideje alatt a vízbe. Segítsen neki egy pillanatig a hátán, miközben gondosan támogatta a fejét, hogy megakadályozza az arcát a víz alatt. Beszéljen és énekeljen neki, miközben úszik, hogy hallja, milyen hangja hangzik a füleivel a vízben. Óvatosan öntsön vizet a fejére és az arcára, miközben a kádban vagy vidd magaddal a zuhanyzóban, hogy segítsen neki megszokni, hogy felfrissüljön és vízzel legyen az arcán.

Érkezzen időre, és felkészüljön minden leckére. Ne hagyja a csecsemő etetését az osztály előtti 30 perccel, hogy elkerülje a lepleződést, javasolja Jennifer C. White, a Starfish Aquatics Intézet Műveleti és Swim School Specialistjának igazgatója. Vegyen fel öltözködni a medencébe, és friss úszási pelenakká változott, mielőtt az osztály elindulna, javasolja White. A csecsemők gyorsan elgumorozhatnak, hozzáteszi, ezért a legjobb, ha nem játszanál a vízben a kislányoddal az osztály előtt, hogy biztos legyen benne, hogy friss lesz a leckéért.