Hogyan kell főzni angol búza borsó

Az angol héjas borsó rostos hüvelyeibe beültetett finom, friss borsó leginkább gyengéd és édes, ha néhány órán belül elfogyasztják. Ellentétben az ehető hüvelyes borsó és a snap borsó, angol borsó ki kell pattant ki a védőhéj a táplálkozás. Az egyszerűen kertes borsó vagy édes borsó is ismert, az apró zöld zacskók az A és C vitaminok és az étrendi rostok jó forrásai. Mivel az angol borsó keményítőt válik keményedve és gyorsan keményedik, a kereskedelmi termelők héjat kapnak, levágják és azonnal megfagyják őket, hogy megőrizzék a textúrájukat és ízüket. Függetlenül attól, hogy frissen kivett borsót főzzön a kertből vagy a termelők piacáról, vagy egy csomagot a fagyasztótól kezdve, az angol grillező borsó gyors, klasszikus főzési módszereket kínál az egyszerű zöldségféltartó ételekhez.

Frissen kivett borsó

Öblítse le a borsóhüvelyeket hűvös, folyó vízzel, hogy minden szennyeződést vagy maradékot lemosson.

Mirelit borsó

Pattintsa be a szár végét, és húzza meg a vastag szálakból álló szálat, amely az angol borsópohár hosszát futtatja. Húzza ki a dobozt, és nyomja a borsót egy edénybe. Egy kiló borsóhéj körülbelül egy csésze friss zöldborsót hoz.

Dobja ki a borsót egy csésze forró vízzel 1-2 teáskanál sót benne. Hagyja a vizet forrni.

Főzzük a friss borsót két-négy percig. A kicsi, éretlen borsó csak néhány percet vesz igénybe ahhoz, hogy elmosódjon és világos zöld legyen. A borsó, amely érettebb és töltötte a hüvelyeket, teljesen megint egy-két percig főzni kezd.

Csomagolja a borsót egy szűrőedényben, keverje össze 2-3 teáskanál vajat, és azonnal szolgálja, amíg a borsó még mindig forró.

Helyezze a fagyasztott borsót egy mikrohullámú, biztonságos edénybe, fedje le őket műanyag burkolattal és mikrohullámú sütővel két vagy három percig. Keverjük fel a borsót, adjunk hozzá egy csipet sót és mikrohullámú további egy-három percig, amíg fűtött keresztül. Dobja ki a borsót egy szemcseszórásban, hogy leöblítse a felesleges vizet, majd azonnal szolgáljon.

Töltse fel a főzőedény alaprészét vízzel, és tegye meg teljesen, forralva. Dobja a fagyasztott borsót a vízbe, fedje le a serpenyőt és hagyja, hogy forraljon vissza. Csökkentse a hőt a közepesre, keverje össze a borsót és főzzük még két-három percig, amíg egyenletesen meleg. Cserélje ki és tegye a borsót azonnal.

A mikrohullámú sütőben néhány órán át, vagy gyorsabban megdörzsölte a fagyasztott borsót a pulton. A felolvasztott borsót egy szemcsemencében tölti le. Saute 2-3 evőkanál darált mogyoróhagyma vagy enyhe hagyma kb. 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben közepes magas hőmérsékleten. Adja hozzá a darált borsót a serpenyőbe 2-3 evőkanál csirke vagy zöldségkészlet mellett. Főzzük négy-öt percig, alkalmanként kevergetve, ahogy a készlet csökkenti. Keverje hozzá a sót és a frissen őrölt fekete borsot, hogy megkóstolhasson és szolgáljon, míg a fűszerezett angol borsó meleg.