Hogyan kell főzni egy egész csirkét egy rivális nyolc quart rostélyban

A kisméretű készülékek, mint például a sütőkemencék tökéletesek a nyári napokon, amikor a konyha nem igényel több hőt. A kisebb kenyérsütők hatékonyabbak, mint a nagy kemencék, és megőrzik a nedvességet, ami nedvességet eredményez a hús és a baromfi darabokra, amelyek gyakran kiszáradnak egy nagy kemencében. A sütőt felszabadítják a mozgalmas ünnepek alatt is. Egy 18 vagy 22-qt. A rostély finom lehet a Hálaadás pulyka számára, de a kompakt egységek jobb munkát végeznek a családi vacsorák számára. A sült egész csirke gazdaságos egészséges hétköznapi vacsorát biztosít.

Melegítsük elő a sütőt 350 fokos fahérajtóra. Csavarja ki a csirkét. Távolítsa el a giblets, és tegye félre, vagy hűtőszekrényben használatig. Egy 8-qt. A sütőnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy 4-5 lb-t tartson. Sütő vagy 6-8 lb. Pörkölt csirke.

A csirkét alaposan öblítse le hideg vízzel, és törölje le a papírtörlővel, belül és kívül. Helyezze a csirkét a pörkölőre. Húzza vagy vágja az extra zsírt az alsó nyílásból és a nyakból. A rostélyok több zsírt kapnak. Hajtogatott szárnyú tippek a madár hátulja mögött a palacsinta stabilitásához.

Dörzsölje ki és be a csirkét előkészített dörzsöléssel vagy sóval, borssal és fokhagymával. Egyéb ízesítők lehetnek zsálya, rozmaring vagy zeller só. Ne dolgozzon csirkéket, hanem helyezze a zellerre egy margarin margót, egy citromot vagy mészet fele a madárban.

Lassan dobja le a sütőedényt a sütőbe, és cserélje le a fedelet. Sütőfőzők 5 lb alatt. 15 és 17 percenként fontonként és 8 lb alatti sütőként. 18-20 perc fontonként. A rostélyok nem igényelnek bastinget.

Ellenőrizze a madarat hús hőmérővel 20-30 perccel, mielőtt elvégezné. Teszteljünk egy azonnal olvasható hőmérőt a comb legsűrűbb részének belsejében, elkerülve a csontokat. Adjunk hozzá egy finomító ízanyagot, például citrusféléket, teriyaki-t vagy olasz öntetet. A lehető legrövidebb időt vesz igénybe, és gyorsan cserélje le a fedelet a hő megóvása érdekében.

Sült, amíg a csirkecomb el nem éri a 165 fokot, majd húzza ki a sütőedényt, és csúsztassa a csirkét egy tálra, hogy néhány percen át pihentesse. Használja a serpenyő és a tál cukorkát a mártással.