Hogyan kell főzni piros snapper a grillen

A piros snapper bölcs választás a halak grillezésénél, különösen akkor, ha tenger gyümölcsei szeretik, valamint válogatott evőeszközöket is kielégítenek. A Snapper szilárd teste és széles filéje lehetővé teszi, hogy különböző fűszerezés és grillezést alkalmazzon, ami felrágja a hal fanatikusok érdeklődését. De a vöröshajó enyhe ízű is, ezért a rettegett “halak” ízléssel járók is élvezhetik az ételeket. Grillezhet egy egész piros snapper vagy filé, és a választása diktálja az általad használt technikákat.

Három alapvető “vágás” van a vöröshúzóban, amit grillezhetsz: az egész halat, a filmet a bőrrel és a bőr nélküli filékkel. Az emberek általában a teljes halat a bemutató kedvéért grillítik. Amikor egy egész snapperet grillez, a halakat meg kell tisztítani és ki kell cserélni, de nem szabad kiönteni. A legtöbb halászkodó és hentes, aki az egész vörös csattogót eladja, ebben az állapotban eladja.

A filé grillezésénél a bőrön és a bőrmentes részeken választhat. Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak. Egy kevésbé valószínű, hogy a bőrrel borított filé leszakad a grillen. A kiszolgáláskor azonban meg kell húznia a bőrt a főtt filézettől. A bőr nélküli filé lehetővé teszi, hogy a húsa mindkét oldalát szezonozhassa, de nagyobb valószínűséggel szünetel, mielőtt vagy amikor kiszolgálja. Távolítsa el a csontokat a snapper-ről, mielőtt rántotta őket. Fuss a kezed a testen – a csontok közel vannak a felülethez és könnyen érezhetőek. Ha talál egy csontot, húzza ki a tű-orr fogóval vagy csipesszel.

Az egész és filézett snapper szezonálisan ugyanazokkal a száraz fűszernövényekkel, fűszerekkel vagy marinadákkal tölthető le, bár kevesen marhák az egész halat. Sok fűszer kiegészíti a piros snapper, beleértve a kakukkfű, rozmaring, oregán, petrezselyem, koriander és minden bors alapú fűszereket. A szakácsok gyakran tartalmaznak valamilyen fokhagymát – szegfűszeget, darált vagy porított. A főzéshez használt savak, például a citruslé, az ecet és a bor a nyers hal húsát néhány perces expozíció után keményíti. Ha savas összetevőt szeretne használni, akkor a legjobb, ha közvetlenül a halat a grillezésre, vagy a basting folyadékba helyezzük, amíg a hal kész. Ha nem marinálja a halat, enyhén kefével törölje le az olívaolajat, nehogy ragaszkodjon hozzá.

A piros snapper filetek gyorsan elkészülnek, így biztonságosan fel lehet őket főzni közvetlenül a lángon. Ha az egész snapot főz, azonban jobb, ha a halat lágyabban melegítjük, közvetett hő segítségével, hogy biztosítsuk a főzést. A közvetett hõvel való grillezéshez hõzónákat kell létrehozni. Melegítse fel az egész grillezőt közepes magasra. Ezután csavarja le a szénelemet az egyik oldalra egy szénhuzalt, vagy kapcsolja ki az égők fele gázgrillát. Az alatta lévő láng nélküli grillrács része az a közvetett hőzónás, ahol a halat meg akarjuk főzni. Faszénrács esetén a vízzel átitatott faforgácsot az előmelegített szénre felhordhatjuk, ha akarjuk, hogy füstös ízét adjuk a halnak. Ecsetelje a rácsot olívaolajjal, hogy megakadályozza a ragasztást.

Ha a halat közvetlenül a grillre helyezi, óvatosan kezelje egy hosszú, vékony fém spatulával. Még miután megtörölte a piros snapperet és a grillet olajjal, még mindig ragaszkodhat a rácshoz. Tartsa az olívaolajat és a basting kefét a kenéshez, ha elkezd ragadni. Tartsa a fedelet lefelé úgy, hogy a hő egyenletesen oszlik el.

Biztonságosabb a halat valamilyen típusú barnával főzni a rács és a hús között. A legegyszerűbb felhasználási akadály egy grillező kosár, amely egy fémszerszám, amely a halat körülveti. A kosár két csuklós darabja hasonlít egy grillezőrácsra, és hosszú fogantyúval rendelkezik, amellyel Ön viszi és flip. A grillező kosár a legjobb lehetőség, ha egy egész piros snapperet készítesz, mert egy egész halot nehéz lenne egyedül spatulával kezelni. Alternatív megoldásként egy egész csappantyút vagy filmet lehet bedobni pergamentpapírban, alumíniumfóliában vagy banánlevélben. A biztonságos banán levágja a fogantyúkat vagy a rövid nyársat.

Teljes halat grillezni

Filézett bőrrel vagy anélkül

Gyógynövények, fűszerek és pác

A Grill előkészítése

Csupasz szükség

Törés akadályok

Főzze meg a snapper-et, amíg a belső hőmérséklete 145 fok Fahrenheit, hogy biztosan enni. A húsnak gyöngyházfehérnek és szinte teljesen átlátszatlannak kell lennie. Nehéz lehet hús-hőmérőt beilleszteni olyan halba, amelyet pergament vagy fóliatasakba zártak be. Kerülje a halak csomagolását a szükségesnél több anyaggal. Könnyen be kell néznie, hogy értékelhesse az adományt. Ha egész halat grillez, adagoljon és emelje fel a húst a csontokból, amikor szolgálja. Óvatosan járj el, amikor eszed a halat, hogy ne essen belőlük egy csontot. A felnőtteknek ellenőrizniük kell a csontok vörös színét, mielőtt a gyerekeknek kiszolgáltatnák annak biztonságát.

Biztonság és szolgálat