Hogyan készítsünk friss brüsszel keleket a mikrohullámú sütőben

A kelkáposzta és a Belgiumból származó kelkáposzta édes, dió ízű. A szezon csúcspontja októbertől márciusig tart, de általában friss kelbimbókat találsz a boltjában egész évben. A legkisebb és legösszetettebb hajtások általában édesebbek, mint a nagyobbak, amelyek segíthetnek abban, ha a kelbimbó keserű lesz. A mikrohullámú sütőben lévő bükkkultúrák főzésére egy gyors melléktálat készíthető, amely tápláló és finom.

Vegye ki a keleket a szárból, ha még hozzá vannak kötve, és vágja le a hervadt leveleket. Öblítse le a bimbócsíkot hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket vagy törmeléket.

A nagyobb hajtásokat félre vágja, gyorsabban és egyenletesen főzve. A kelbimbó sűrű, és a magnak ugyanolyan hőmérsékletnek és konzisztenciának kell lennie, mint a külső levelek. Ha a csíkot teljesen elhagyja, vágjon egy vonalat a hajtás aljára egy konyhai késsel, a vágási vonal segíteni fogja a hőt a mag elérése érdekében a még egyenletes főzéshez.

Helyezze a bimbócsírákat egy mikrohullámú sütőedénybe egy egyenletes rétegben, és adj hozzá egy vagy két hüvelyk vizet. Ha az edény nem teszi lehetővé a csírák egyenletesen történő elhelyezését, akkor a csírákat félig főzni főzni.

Fedje le a csirke tálat egy mikrohullámú fedéllel vagy műanyag burkolattal.

Süsse meg a csírákat, amíg meg nem puhul. A mikrohullámú sütési idő a mikrohullámú sütő méretétől és az Ön által főzött Brussel csíra mennyiségétől függően változhat. Például egy kilós egész csíráznak kb. 6 percig kell főznie. Az egész hajtások hosszabb ideig tartanak, hogy a felére csökkentették.

Távolítsuk el a csírát a mikrohullámú sütőből, amikor forró a magban, ajánlott konzisztenciával. Tálaljuk melegen.