Hogyan készítsünk házi ápolóhabarcsot

A Red egy tetszetős szín a homár és a paradicsom számára, de nem annyira a bőre. Az ápolóhabarcsok nélkül azonban a borotvaégetés, a vonzó bomlások és a súlyos irritáció véget érhet, ami a bőrét pirosra fordíthatja. Hagyja el a boltban vásárolt utóruházatokat, és készítse el a sajátját – a krém nem igényel egy mérföld hosszú listát az összetevőkről, ha csak néhányan fognak. Hidratáló összetevők, mint például a kókuszolaj és olívaolaj, a borotválkozás után hidratálja a bőrt – és egy illóolaj illóolaj ad egy remek aromát.

Keverj össze 2 csésze sárgabarackolajat 1 teáskanál olívaolajjal és 1 teáskanál kókuszolajat egy tálban. Adjunk hozzá öt csepp grapefruit olaj, rózsaolaj vagy citromolaj illatanyaghoz. Keverjük jól. A borotválkozás utáni kis mennyiségű ápolószert simítsa a bőrön, ne öblítse le.

Forraljuk fel 2 csésze vizet egy edényben a tűzhelyen, majd óvatosan öntsük a vizet egy üvegedénybe vagy tálba. Adjunk hozzá 2 evőkanál apróra vágott rozmaringot és 2 evőkanál apróra vágott kalenda virágot. Hagyja, hogy a gyógynövények 24 órán át meredjenek a vízben, majd törölje őket ki és dobja ki. Adjunk hozzá 50 milliliter boszorkát a növényi vízhez, majd keverjük össze 2 teáskanál benzin vagy grapefruit mag kivonat tinktúráját. Keverjük össze jól és bőrre borotválkozás után.

Keverjünk össze 1/4 csésze kókuszolajat, 1/4 csésze shea vajat és 1/2 teáskanál jojobaolajat egy kis tálban. Adjunk hozzá néhány csepp levendula illóolajat, bergamott illóolajat vagy tömjén illóolajat illatanyaghoz. Keverje össze jól és sima legyen a bőrön a borotválkozás után.