Hogyan készítsünk sertésbélszínt

A sertésbél a sertés vállrészéből levett hús darabja, és az ezen a területen lévő hús meglehetősen kemény lehet. Emiatt a hús elkészítése előtt marinázni lehet az egyik módja annak, hogy a húst megkönnyítsék és könnyebben enni, ha nem használ egy lassú főzési módszert. A sertéshéjat legalább 4 órán keresztül pácoltatni kell a legjobb eredmény elérése érdekében, de a hús 24 óránál hosszabb marinálásával a hús lebomolhat és kerülendő.

Vegye ki a sertéshéjat a hűtőszekrényből és öblítse le hűvös, tiszta vízzel, hogy megszabaduljon minden olyan baktériumtól, amely a hús felszínén összegyűjtött.

Helyezze a sertésszeletet egy nagy élelmiszer tároló konténer aljára, szorosan illeszkedő tetejére. A sertésszeletet növényi olajjal vagy extra szűz olívaolajjal ecseteljük, és mindkét oldalán kóser sóval és frissen őrölt fekete borssal megkóstoljuk a sertésszeletet.

Adjunk hozzá 1 csésze vizet és 1 csésze narancslevet a tartályhoz. Keverjük fel a keveréket, és dobjuk a sertésszeletet, hogy teljesen eltakarjuk őket. A sertésszeletet teljesen le kell meríteni a marináló folyadékba.

Helyezzük a tetejét a tartályra, és tegyük a sertést a hűtőbe legalább 4 órán keresztül vagy egy éjszakán át.

Vegye ki a tartályt a hűtőszekrényből, és hagyja, hogy a sertésszelet öt percen át lefújja a szűrőt. Pat a paprikát törölje le a papírtörlővel, és hagyja el őket, amíg a hús teljesen száraz. Főzzük a sertéshéjat a kívánt módon.