Hogyan lehet elveszíteni 15 £ egy hónap alatt

Valaki, aki túlságosan súlyos, egy hónap alatt 15 fontot veszíthet, vagy hetente kb. 4 fontot. Az ilyen típusú gyors fogyás azonban nehéz elérni, és valószínűleg gyorsabban visszaszerezheti a fontokat, mint azok. Sikeresebb lesz akkor, ha két, vagy akár három hónap alatt veszítesz 15 fontot. De ha elhatároztad, hogy próbálkozzon vele, először számítsa ki a napi céljait, és nézze meg, hogy képes-e csökkenteni a kalóriát ahhoz, hogy megvalósuljon.

Határozza meg a napi kalóriahiányt

Ezt már hallottad, de igaz, hogy az egyetlen módja annak, hogy lefogy, kevesebb kalóriát fogyaszt, mint éget. Az ilyen típusú kalóriahiány létrehozása arra kényszeríti a szervezetet, hogy energiát tároljon a tárolt zsírból. Az első lépés a testsúlycsökkenés felé – meghatározva, hogy hány kalóriát kell megszüntetnie – elkezdi meghatározni a kalória számát, amellyel megtartja aktuális súlyát. A legegyszerűbb módja az online számológép használata – például A Baylor College of Medicine weboldalon – amely a testtömegindexet és a napi karbantartási kalóriákat számítja ki, miután beírta a nemet, magasságot, testsúlyát, életkorát és aktivitását. A testtömegindex vagy a BMI azt jelzi, hogy egészséges testsúlyú, túlsúlyos vagy elhízott. Ha a BMI 25 vagy annál kevesebbet ér, akkor már egészséges testsúlyod van, ami azt jelenti, hogy újra fontolja meg, hogy megpróbálja elveszíteni 15 fontot, vagy legalábbis észre fogja venni, hogy nehezebb lesz az esélyed, mint a túlsúlyos embereknél Vagy elhízott., El kell szüntetni a 3500 kalóriát veszíteni 1 font súly, így a leejtés 15 £ igényel hatalmas 52.500 kalória hiány. Ha egy hónapon belül 30 napot tervez, egy nap alatt 1750 kalóriát kell levonni a napi étrendből – minden nap, minden bizonnyal – 30 napig egy hónap alatt 15 fontot veszít.

Egészséges fogyás terv

Az igazi kérdés az, hogy akár 1750 kalóriát is kivághat a napi étrendből, és még mindig elég kalóriát fogyaszthat a szervezeted megtartásához. Vegye ki napi karbantartási kalóriáit, és vonja le az 1,750-et, hogy megnézze, hány kalóriát fogyaszthat naponta, hogy elérje a fogyás célját. A nők számára ez azt jelenti, hogy legalább 1200 kalóriát kell naponta fogyasztani, míg a férfiaknak 1800 vagy több kalóriát kell fogyasztania. Ha a napi kalóriáid ezen minimális szinteken vagy azok felett vannak, akkor jó vagy, ha folytatod az étrendet: Ha a kalóriaszintje az 1,750-es kivonás után a minimális számok alatt van, akkor ne essen súlyt a 15 font Egy hónap alatt. Alacsonyabb kalóriatartalmú szintek nem biztosítanak elegendő élelmet ahhoz, hogy optimális mennyiségű tápanyagot kapjanak. Ráadásul, ha túl kevés kalóriát fogyaszt, az anyagcseréje lelassul, és a romlás a testtömeg-csökkenést eredményez. A legtöbb ember nem tudja kivonni a sok kalóriát, ezért állítsa be a tervét a fogyás fokozatos és egészséges Hetente 2 kg-ra, napi 500-1000 kalóriából kivonva. Ha kevesebbet veszít kevesebb mint 2 fontot egy héten belül, akkor két hónapot vesz igénybe, hogy elveszti a 15 fontot. Ha nem szeretne kiszámítani a kalóriaszükségletet, kérjen regisztrált dietetikus segítségét a kalóriaszint meghatározásához.

Tervezzen egy kiegyensúlyozott étrendet, hogy elveszítsen 15 fontot

Ha visszatér az alapokhoz, akkor nem kell számolni a kalóriákat, vagy sok időt és energiát kell bevinnie egy étkezési tervbe. Nem kell szigorú menüket betartania, ha követi az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma alkalmazási irányelveit, és megismerkedik néhány szabályt az élelmiszerek típusával és az adagméretekkel. Alkalmazás esetén egyszerűen csak egy négyzetre osztott lemezt ábrázol. Minden étkezéskor a lemez egynegyedét meg kell tölteni sovány fehérjével, egy negyedével teljes kiőrlésű gabonákkal és félig zöldséggel és gyümölcsökkel. Több leveles zöldséget és más, nem keményítőtartalmú zöldségeket – például a brokkoli, a paprika és a zöldbab -, amelyek alacsony kalóriatartalmúak, mint a keményítőtartalmú zöldségek, például kukorica, borsó és burgonya. A lean fehérjék közé tartozik a hal, a tojás, a bőr nélküli baromfi És a karcsú húsdarabok, például a szelet és a bélszín, valamint a vegetáriánus források, például a tofu és a bab. Tejtermékek, mint a tej és a joghurt, tartalmaznak fehérjét is. Különféle zöldségeket fogyasszon, amelyek a tápanyagok maximalizálása érdekében az összes színcsoportból választanak. Legyen különösen óvatos a szénhidrátokkal. Több szál esetén válasszon teljes kiőrlésű gabonát a feldolgozott fehér kenyér és tészta helyett, és kerülje az olyan hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszereket, mint a szóda, a cukorka és a sült termékek. Ezek a kifinomult szénhidrátok olyan cravitteket hoznak létre, amelyek megnehezítik az étrendhez való ragaszkodást, és nem biztosítják a tápanyagok vagy rostok stabilitását.

A rendszeres testmozgás támogatja a testsúlycsökkenést

Növeli az esélyt, ha 15 fontot veszít az étrend és a testmozgás kombinálásával. Gyakorlat kalóriát éget, és segítheti az étvágyat, hogy megkönnyítse a fogyás tervét. Ha az alacsony kalóriatartalmú étrendet hosszabb ideig követi, a szervezet égő izomszövetet használ energiához. Az erőkifejtés az izmok építésével ellensúlyozza ezt a problémát, míg az aerob testmozgás erősíti a szív-és érrendszerünket. Ha jelenleg nem gyakorol, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt elkezdené a terheléses programot, hogy tiszta egészségügyi okmányt kapjon, és lépjen előre, hogy aktív legyen. A Centers for Disease Control és Prevention azt ajánlja, hogy a felnőttek 2 órát és 30 percet kapjanak Heti közepesen intenzív aerob aktivitással, valamint az izomerősítés hetente kétszer vagy többször. De lassan induljon el, és ne feledje, hogy az ajánlott kvótát 10 percig töltheti fel, amikor felépíti a rendszert. Amellett, hogy félreteszi a rendszeres edzésidőt, válasszon olyan tevékenységeket, amelyekkel valóban élvezi. Akár egy sétát a parkban, táncolni, kerékpározni, akár ugró kötél, akkor nagyobb valószínűséggel ragaszkodik hozzá, ha olyan dolgot választasz, amit szeretsz.