Hogyan lehet elveszíteni az emberi melleket, ha 13 éves fiú vagy?

A pubertás megváltoztatja a test alakját és érzését. A 13 éves fiú “embermellje” lehet a túl sok testzsír hatása, de a pubertás során bekövetkező hormonális eltolódások eredményeként is kialakulhat. Ez a növekedés a mellszövet egy tizenéves srác ismert gynecomastia. Teljesen normális és általában átmeneti. Függetlenül attól, hogy az egészségtelen testméret miatt vagy a hormonok, a testmozgás és a minőségi diéta miatt jelenik meg, segít a testének kezelésében, ahogyan a tinédzser éveiben változik.

A kibővített mellszívók okai fiúknál

Ha túlsúlyosak és több időt töltesz videojátékokat játszani, mint aktívak, akkor a mellkasodban extra zsírszövetet alakíthat ki, amely hasonlít a kis, lógó mellekre. Minél több feldolgozott élelmiszer és szóda fogyaszt, annál valószínűbb, hogy a fontokat – akár tinédzserként is – felhalmozhatja. Az ázsiai-csendes-óceáni Journal of Clinical Nutrition 2010-ben megjelent kínai serdülőkorú tanulmánya szerint a túlsúlyos és elhízott tizenévesek túlságosan fogyasztották a szódát és az energiatakarékos gyorsételeket. A mellkasi túlzott zsír nem kapcsolódik közvetlenül a hormonális változásokhoz, mert pszeudogynecomasztia néven ismert. Ha nem túlsúlyos, akkor a mellkasa csak egy újabb változás lehet – például mélyebb hang és hosszabb pénisz – A pubertás során tapasztalja. Minden teens, függetlenül a nemtől, férfi hormonokat vagy androgéneket és női hormonokat vagy ösztrogéneket termel. Bár a fiúk általában túlnyomó többségben androgént termelnek, kis mennyiségű ösztrogén is jelen van. Néhány embernél több ösztrogén termel, mint mások – elég ahhoz, hogy ösztönözze az enyhe mennyiségű mellszövet és a kísérő fájdalom átmeneti fejlődését. Ez az állapot nem tart, csak a szervezet módja a hormonszintek növekedésnek a növekedéséig, Orvosa segíthet meghatározni, hogy egy egészségtelen súlyú pszeudogynecomasztia vagy hormonális gynecomastia kialakulásához vezet-e.

Egészséges testtömeg elérése 13

Ha kezelőorvosa azt javasolja, hogy fogyjon egészségét és öntudatosságát a mellkasán, akkor módosítania kell étrendjét. 13 éves fiúként nem szeretné jelentősen korlátozni a kalóriákat, mert ez tápanyaghiányhoz vezethet, amely zavarja a növekedést. Szüksége van fehérje az izomfejlesztésre, egészséges zsírokra, amelyek támogatják az agyat és a kalciumot, hogy erős csontokat építsenek. Például: egészséges ételek, például csirkemell, sovány hús, zöldség, gyümölcs, alacsony zsírtartalmú tej és egész Mivel ezek a termékek fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és fitonutrienseket tartalmaznak. Ugyanakkor csökkentsük az alacsony minőségű forrásokból származó kalóriák mennyiségét, például szódát, édességet, zsetont, gyorséttermet és fehér kenyeret. Snack friss gyümölcsökre, joghurtokra, diófélékre vagy teljes kiőrlésű süteményekre és alacsony zsírtartalmú sajtokra.

Gyakorlati jelentőség a pubertás alatt

Minden nap legalább egy órányi fizikai aktivitással kell rendelkeznie az egészséges testtartás fenntartásához, az energiájának támogatásához és a pozitív elme készlet megtartásához. Korlátozza a képernyő időtartamát, így több időt tölthet el – legyen az gördeszka, biciklizés, sportolás vagy a kutya sétálás. Néhány ilyen heti órát az izmok erõsítésére kell fordítani. Csináld és húzzon, játssz le egy játszótéren, gyakoroljon harcművészetet vagy felnőtt felügyelettel ellátott súlygyakorlást egy fitneszközpontban. Az egyórás napi testmozgás ajánlásainak összevetése vagy túllépése segíti a kalóriák elégetését, így Ön sújt veszteni. A súlycsökkenés azáltal, hogy aktívabb lesz, nem veszélyeztetheti a táplálékbevitelét és az alapvető növekedést.

Gynecomastia megoldások

Ha a mellkasi növekedés a pubertás rendellenes hormonja miatt van, kevés teheti. A gynecomastia a közönséges fiatal férfiak körülbelül felét érinti, és néhány hónapon belül vagy néhány év alatt egyedül megoldódik. A lazán illő ingek segítenek abban, hogy kevésbé öntudatosnak érezzük magunkat. Ha rendkívül zavaró állapotot talál, beszéljen orvosával az orvosi lehetőségekről. Egyes gyógyszerek, illegális anabolikus szteroidok és bizonyos betegségek használata szintén okozhatja az állapotot. Az illegális kábítószerek, például a marihuána és a heroin, néha hormonális zavarokat okoznak, ami gynecomastia-t eredményez.