Hogyan lehet enyhíteni a fájdalmat a gyömbérrel

A kutatások kimutatták, hogy a gyömbér csökkenti a gyulladásos betegségek – például az ízületi gyulladás – által okozott fájdalmat – legalábbis az ibuprofén esetében. Egy 2000-es tanulmány, melyet Dr. R.D Altman a Miami Veterans Affairs Medical Center és Dr. K.C. Marcussen a 247 súlyos oszteoartritiszes betegből Wisconsinban lévő Marcussen mutatta, hogy a gyömbér jelentősen csökkentette a fájdalom és kényelmetlenség tüneteit azokban, akik a kiegészítést kontra kontrollban szedték. Más tanulmányok szerint a Mayo Klinika szerint vegyes eredmények mutatkoztak. Bár a gyömbér enyhítheti az arthritis által okozott hátfájást, nincs olyan adat, amely arra utalna, hogy ez olyan segítséget jelenthet, ha más hátrányos betegségben szenved.

Fogyasszon gyömbérlevet, teát vagy extraktumot többször naponta étkezés közben. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a gyömbérfogyasztásnak napi 2 g és 4 g között kell lennie. A finomra őrölt gyömbérpor portfólióját mérési célra vásárolhatja meg.

Dörzsölje a gyömbér olajat a bőrén közvetlenül a fájdalom forrásánál. Ez segíthet az ízületi fájdalom enyhítésében, a University of Maryland Medical Center szerint.

Helyezzük a friss gyömbér gyökere egy meleg tömörítés és nyomja a fájdalmas terület a hátsó néhány percig.