Hogyan lehet hámlasztani és megtisztítani

A rendszeres hámlás és a megfelelő tisztítás megőrzi bőrét, különösen érzékeny arcbőrt, egészséges és izzó megjelenést. A hámlás az elhalt felszíni bőrsejtek eltávolítását jelenti, és gyakran a mosogatórongy, az arc tisztító szivacs vagy a hámlasztó tisztítószerrel, amely mikrohellyéket, cukrot, földimogyoró héjakat vagy barackmagokat tartalmaz, óvatosan súrolja. Alternatív bőrápoló bőrtípusok finom tisztítószerrel és festékkel, melyet a bőrtípusra alakítottak ki, hogy megőrizze arcát, és érezze a legjobban.

Néhány nappal enyhén hámló tisztítószert használjon. A Princeton Egyetem Egészségügyi Szolgálata egy olyan tisztítószert javasol az alfa-hidroxi-savakkal, amelyek exfoliáns hatással bírnak. Ne súrolja, mivel ez irritálja a bőrt, különösen akkor, ha hajlamos a pattanásra.

Ne használja rendszeresen szappan a napi tisztításhoz. Ken Arndt, a Harvard Orvostudományi Egyetem bőrgyógyász professor emeritusa szerint a testszappan lúgos, és túlságosan szárad és irritálja a normális bőrt. Keressen egy illatanyag-mentes, festékmentes rudat vagy folyékony tisztítószert. Kerülje a nátrium-lauril-szulfátot tartalmazó készítményeket, amelyek természetes olajok bőrét csíkolják.

Használjon könnyű vizet az arc tisztítására. A hideg víz nem távolíthatja el a szennyeződést és az olajat, és a forró víz kiszáradhat. Mosás után puha, tiszta törülközővel szárítsa meg a bőrét.

Vegyen fel festéket egy pamut golyóra vagy egy szövetre, és törölje át az arcát az olaj felesleges eltávolítása érdekében. A zsíros bőrrel rendelkező egyéneket szalicilsav tartalmú festékkel szeretnék használni, ami segít megelőzni a pattanásokat és a mitesszereket.

Hidratálja az arcát. Keressen egy olajmentes hidratálót napvédővel és alkalmazza még felhős napokon is. Használjon sötétített hidratálót a nehéz alapozás helyett, hogy egy kis bőrtónus-színt kapjon anélkül, hogy eltömítené a pórusokat.