Hogyan lehet kiszámítani az ellenállást

A Push-up egy jól megérdemelt helyet szerzett, mint az egyik legnépszerűbb gyakorlatot. Bárhol és bármikor elvégezhetők a mag, a csípő, a lábak, a mellkas és a kar izmainak egyidejű működése. Mivel a felhúzás által biztosított ellenállás az egész testtömegtől és a súly megoszlásától függ, az ellenállást a próbapadon nem lehet olyan egyszerű, mint a testtömeg emelése. A nyomóerő kifejtése segít az ellenállási program diverzifikálásában és a megfelelő fejlődésben.

Csinálj egy lökést egy skálán. Nyújtott térdökkel, derék és magvak összehúzódva, és a kezek váll szélessége (vagy olyan széles, mint a skála lehetővé teszi), hajtsa végre a nyomást. A mérlegen feltüntetett súly a kezében lévő teljes testtömeg összege.

Ugyanazzal a skála segítségével azonnal jegyezze fel teljes testsúlyát.

Ossza fel a felemelés súlyát a teljes testsúly alapján. Az utóbbiak felosztása lehetővé teszi, hogy megtalálja a testtömeg százalékát. Annak biztosítására, hogy a testtömeg-eloszlásban nincsenek jelentős ingadozások, ez a százalékos arány a gyorsabb kiszámításhoz használható. Például egy 170 fontos, 110 fontos nyomógombos férfival a testtömegének 65 százalékát emeli fel.