Hogyan lehet megakadályozni a bőrt a leégés után a leégés

A bőrpír, a fájdalom és a hámló bőr egyértelműen jelzi, hogy túl sok időt töltöttél a napsütésben. A leégés után a szervezet megpróbálja megszabadulni a napsérült sejtektől, és megvédi Önt korai öregedés és bőrrák miatt, a Heidelberg Egyetem szerint. Sajnos a bőr felszívódása is viszkető és csúnya. Míg a peelinget nem mindig lehet elkerülni, csökkentheti annak valószínűségét, hogy bőrét hámozni fogja, ha közvetlenül a napi expozíció után gondoskodik róla.

Vedd át a gyulladásgátló gyógyszereket. A kábítószerek, mint az Ibuprofen, csökkenti a leégés fájdalmát és gyulladását, és csökkenti a peeling kockázatát. A Mayo Clinic kijelenti, hogy a gyulladáscsökkentő gyógyszerek a leghatékonyabbak, ha a napi expozíciót követően nagyon hamar bevittek.

Hideg vagy zuhanyzó hideg lehűlni. Ne mossa meg a felmelegített bőrt kíméletes szappanokkal, és ne törje szárazra a bőrt a fürdőzés után, mert ez növelheti a hámozás valószínűségét.

A nedvesítőt napbarnított területekre alkalmazza. Ehhez azonnal lépjen ki a zuhanyzóból. A legtöbb gyógyszertárban nedvesítőszerek, amelyeket kifejezetten napbarnított bőrre való használatra terveztek. A legtöbb az aloe vera-t tartalmazza, hogy megnyugtassa a bőrt, csökkentse a gyulladást és megelőzze a peelinget.

Inni extra vizet, hogy ösztönözze a bőr gyógyulását és megakadályozza a peelinget. A Mayo Clinic kijelenti, hogy a napsugárzás okozhat fokozott folyadékveszteséget és kiszáradást, ami miatt sok vizet fogyasztanak, ami különösen fontos az égetés utáni első néhány napban.

Ne karcolja meg a bőrt. A leégett bőr gyakran viszkető, de a karcolás csak növeli a szövetek károsodását és növeli a hámozás veszélyét. Ha megkapja a késztetést a karcolás iránt, vigye fel a hűvös aloe-t közvetlenül a viszkető területekre, vagy vigyen egy jégkockát a bőrébe csomagolva. Mindkettőnek átmeneti megkönnyebbülést kell biztosítania.

Slather fényvédő a képernyőn. A fényvédő használatának máris része kell, hogy legyen a normál rutinnak, de különösen akkor fontos, amikor napozásra kerül. A szabadban töltött idő a sérült bőr védelme nélkül növeli a hámozás veszélyét és rontja az égést.