Hogyan lehet megakadályozni a lábgerincek futás közben

A láb alján számos apró izom van. Noha nem komoly, a görcsök hajlamosak ezekre az izmokra a túlzott futás során. Ez nem okozhat hosszú távú fogyatékosságot, de megakadályozhatja, hogy elpusztuljon a pályáin, és kényszerítsen benneteket egy versenyen vagy egy edzésen. Annak megakadályozására, hogy az izmok felakadjanak és görcsbe kerüljenek, számos megelőző intézkedést tehet.

Maradjon jól hidratált. Igyál sok vizet az edzések előtt, alatt és után. Ez segít megelőzni a kiszáradást, ami a görcsök fő oka. Használjon elektrolitokkal dúsított sportitalt 60 percnél hosszabb futási alkalmakra. Ön is használhat géleket vagy rudakat. Használjon sport italt vagy gélt minden 30 perces edzés után.

Minimalizálja a diuretikumok bevitelét. Az olyan italok, mint a kávé, a nem gyógynövény tea, az étrend és az energiaitalok magasak a koffeinben, ami elősegítheti a kiszáradást. Kerülje a nagy mennyiségű alkoholt.

Hetente kapjon masszázsokat egy sportmasszázs-terapeutától, hogy az izmokat lazítsa meg és segítsen megelőzni a görcsöket.

Nyújtsd ki a lábad, mielőtt futsz. A szorosabb lábizmok nagyobb eséllyel ütköznek, mint a hosszúkásak. Helyezze el a lábadat egy eltolódott helyzetbe. Mindkét láb egyenes, emelje fel a hátsó sarok fel és le nyolc-tízszer lassú és szabályozott mozgásban. Kapcsolja be a lábát és ismételje meg.

Magában foglalja az étrendet a diéta, amely magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok segítik a test görcselését. A diófélék, a banán, a szójabab, a kajszibarack, a narancslé, a burgonya és a tejtermékek példák az ásványi anyagokat tartalmazó élelmiszerekre.