Hogyan lehet meggyógyítani a krónikus postnaszális csepegést gyermekekben?

A posztaszövetes csepegtetés az orr hátsó részében felhalmozódott vagy csöpögő nyálka érzése. A krónikus postnaszális csepegtetés két hónapnál hosszabb ideig tart, és gyakran allergiával, krónikus sinusitisszel vagy gastrooesophagealis reflux betegséggel összefüggésben fordul elő. Néhány gyógyszer és számos szerkezeti rendellenesség is növelheti a nyálkahártya szekrécióját, és a gyermekek kialakulhatják az állapotot, ha idegen testük van az orr belsejében. Ha nem kezelik, a krónikus postnaszális cseppek gyermekeknél krónikus köhögést, torokfájást, hangos rekedtséget és problémákat okozhatnak.

Vizsgálja meg az otolaryngológus, hogy meghatározza a gyermek tüneteinek okait. Terjedelem vagy CT vizsgálat segítségével az orvos kimutathatja a szerkezeti rendellenességeket, idegen testeket, fertőzési zsebeket és más lehetséges okokat. Ha az orvos meg tudja találni és kezeli az okot, akkor a gyermek postnaszális cseppje rögzíthető.

Használj sós orr öblítéseket a gyermekeiden, hogy tisztítsd meg a vastag nyálkahártyákat, és enyhítsd a torok fájdalmát. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia naponta két-négy alkalommal öblítse le az orrát, és sóoldat spray-ket használva tartja az orr nedvességét.

Ajánljuk gyermeke számára extra folyadékot, hogy vékonyítsa el az orrvérzését, és megakadályozza a kiszáradást. A diuretikumok és a koffeinmentes üdítőitalok és egyéb italok elkerülése szintén fontos.

Adjon gyermeke hosszú távú széles spektrumú antibiotikumokat a krónikus bakteriális sinusitis okozta krónikus postnaszális cseppek kezelésére.

A krónikus posztális orrcsepp allergiás okait kezelje antihisztaminokkal, szteroid spray-kkel és elkerülési intézkedésekkel. Kezelőorvosa együttműködik a családjával, hogy feltárja azokat az allergiákat, amelyek hozzájárulhatnak a gyermek tüneteihez.

A gyermeke ágyának fejét legalább 6 hüvelykre emelje, táplálja a vacsorát korábban a nap folyamán, és kerülje a gyomorégést okozó vagy a tüneteket rontó ételeket. Ezek az intézkedések segíthetnek a savas refluxushoz kapcsolódó krónikus postnaszális cseppek feloldásában. Súlyos esetekben gyermekének szüksége lehet túlzottan ellenjavallt vagy vényköteles gyógyszerrel a reflux kezelésére.