Hogyan lehet megszabadulni a hegek a lábakon a borotvák

A borotválkozás népszerű módja a szőrtelenítésnek az egyszeri, kettős és akár háromszoros pengével ellátott borotvák használatával, hogy eltávolítsa a hajat közvetlenül a bőr felszínén. Bár hatékony, a borotválkozás növeli a vágások és a foltok kockázatát a finom bőrre. Néhány vágás és szúrás nem jelent számot, hogy mennyi gondot fordítottak a hegesedés megelőzésére. A hegek vörös, lila vagy barnás foltokként jelennek meg a sérült bőrön, és nem lehet teljesen kiküszöbölni. Bizonyos kezelések elhalványodhatnak és csökkenthetik a hegek méretét, anélkül, hogy további károkat okoznának a bőrén.

Alkalmazzon széles spektrumú fényvédőt a hegekre, amikor szabadban vagy. A hegek könnyebben leégni és észrevehetőbbé válnak, ha a nap káros UV-sugarai vannak kitéve, az “A házi jogorvoslás orvosai könyve” szerint. A napsérülés szintén megrongálja az eddigi erőfeszítéseket a borotválkozási heg megjelenésének csökkentése érdekében.

Masszírozni a sebeket egy vastag hidratálóval, hogy a bőr hidratálódjon és növelje a véráramlást a területre. Az “Otthoni jogorvoslás orvosok könyve” szerint a megnövekedett véráramlás serkenti a bőrön belüli kollagén termelést, hatékonyan gyógyítja a hegesedést.

Alkalmazzon naponta egy alfa-hidroxi-savas lotionot a bőrére, javasolja CareFair.com. Az alfa-hidroxi-savak olyan természetes gyümölcssavak, amelyek a bőrt hámlasztják, így a nem kívánt borotválkozási hegek elhalványulnak.

Egyen kiegyensúlyozott táplálékot használjon, különös tekintettel a cinkre és a C-vitaminnal dúsított élelmiszerekre, például a brokkolira, a burgonyára, a marhahúsra, a földimogyoróra és a citrusfélékre. Az “Otthoni jogorvoslás orvosok könyve” szerint ezek a tápanyagok segítik a sebészi beavatkozás folyamatát a sérülés alatt és után. Ezek a tápanyagok kollagén szövetet építenek az erek körül, hogy helyreállítsák a bőrt vonzóbb megjelenésükre.

Kérjen tanácsot a bőrgyógyászától a professzionális kémiai hámlasztáshoz, hogy eltávolítsa a sérült bőr külső rétegeit, és elősegítse az új bőrgyógyulást a heges megjelenés megszüntetése érdekében. A CareFair.com szerint a legelterjedtebb kémiai héjak elérhetők a TCA vagy a glikolsav kémiai hámlasztásai, amelyek lehetővé teszik, hogy a bőre egyenletesebb tónusú és textúrájú legyen minden kezelés után. A borotválkozási hegek súlyosságától függően több ülésre lehet szükség.