Hogyan lehet megszabadulni a magas fehérjéből a testemben

A fehérje a táplálkozás lényeges része, mivel a szövetekben mindenféle növekedés és javítás szükséges. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja szerint a normál felnőtteknek napi 46 és 56 g fehérje kell. Ha túl sok fehérjét fogyaszt, a vesék felelősek azért, hogy megszabaduljanak a felesleges tápanyagoktól a szervezetben, így a fehérje fogyasztása a vesék működésén túl.

Tartsa nyomon a fehérje mennyiségét. Ha elfogyasztotta vagy aggódik, hogy túl sok fehérjét fogyasztott, az első lépés biztos. Kezdje el a fehérje folyóiratát, és nyomon kövesse a fehérje mennyiségét grammban, amelyet naponta fogyaszt. Ez egyértelmű képet ad Önnek a táplálkozási szokásairól, és tájékoztatja Önt arról, hogy a megfelelő mennyiségű fehérje gramm mennyire jelenik meg a napi kiszolgáló mennyiségek tekintetében.

Segítsen a vesék öblítésének, és távolítsa el a felesleges fehérjéket a szervezetből, ha sok vizet inni. A vesék a szervezetben a víz és a nátrium egyensúly egyensúlyának megteremtésére szolgálnak, így sok vizet fogyasztva a veséjét a többlet toxinok és felesleges anyagok kiszűrésére szánják. A hulladékok hígítása a szervezetben kevésbé megterheli a vesét, miközben szűrik ki őket, és összegyűjtik őket a vizeletbe.

Állandó elkötelezettség a csökkentett fehérje étrend megváltoztatására. A nagy mennyiségű fehérje hosszú ideig történő fogyasztása a MayoClinic.com szerint a veseproblémákat okozhatja vagy súlyosbíthatja. A fehérje-anyagcserével előállított hulladékok szintén olyan anyagok, amelyeket a veséknek meg kell szabadulnia.

Fókuszálja étrendjét olyan élelmiszerekre, amelyek természetesek és alacsonyabbak a fehérjékben. Több étel, például gyümölcs és zöldség fogyasztása segít nap mint nap abban, hogy teljes mértékben érezze magát és csökkenti a fehérjebevitelét. Győződve arról, hogy jól hidratált, segíthet megakadályozni a felesleges táplálkozást, amikor éhes, de valójában csak szomjas.