Hogyan lehet megszabadulni a sötét körök a szem alatti, beleértve az élelmiszereket enni

A szem alatti finom bõr gyakran sötét karikákat, puffadtságokat és ráncokat mutat, amelyek a naptári éveknél idõsebbnek látszanak. Pozitív szokások, mint például a napvédő viselése, a szemmódot naponta óvatosan eltávolítják, bőséges vizet fogyasztanak, és éjszakai alvásként hét-kilenc órát segítenek egészséges bőrük megőrzésében mindenütt, beleértve a szeme alatt. Miközben az éhínség az egészséges táplálékban gazdag antioxidánsokban, az omega-3 zsírsavakban, a C-vitaminban és az ásványi anyagokban, az egészséges ragyogás a legtöbb napot meggátolja.

A sötét körök anatómiája

A szem alatti sötét karikák a bőr túlzott pigmentációjának, a kor és az öröklődésnek köszönhetők. A szem alatti bőr olyan vékony, hogy sötétnek tűnik, amikor az erek a területen áradnak, a szezonális allergiák, rossz életmód vagy mélyen kimerült gyulladás miatt. Miután az erek kitöltődnek, az aktuális kezelések, mint például a hideg teáskannák, az uborka szeletek, vagy akár egy zsák fagyasztott borsó, segíthetnek az erek összehúzódásában, és kevésbé nyilvánvalóak. Az, amit eszel, nem fog segíteni ezeknek a sötét karikáknak, miután bejöttek a napra.

Anti-inflammatory Diet

Az étrend, amely a testet, különösen a bőrt, kevésbé érzékeny a gyulladásra, segíthet a sötét karikák elhárításában. Rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt tartalmazzon – különösen a színeseket, mint például a brokkoli, a papaya és az édesburgonya, hogy testét antioxidánsokkal árassza el, amelyek a szabadgyökök ellen küzdő vegyületek. A szervezet folyamatosan kapcsolatba kerül a szabad gyökökkel a szennyezés, a napfény és a dohányzás között. A gyümölcsök, például a szamóca és a citrusfélék magas antioxidáns C-vitamint tartalmaznak, míg a hal és paradicsom az antioxidáns és a nyomelem ásványi szelén. Kerülje el a feldolgozott élelmiszereket és a sült ételeket, mivel általában tele vannak vegyi anyagokkal és tartósítószerekkel, amelyek hozzájárulnak a szabad gyökök terheléséhez, és nem nyújtanak sokat az antioxidáns táplálkozás útján.

Egészséges zsírok

A száraz arc inkább hajlamos sötét karikák megjelenítésére. Az avokádóban, diófélékben és magokban található egészséges zsírok olyan zsírsavakat kínálnak, amelyek segítik a bőr nedvességtartalmát. Az olyan omega-3 zsírok, mint a dióban, a lenben és a zsíros halakhoz hasonló lazacok, több antioxidáns hatást kínálnak a szervezetnek a gyulladás ellen, amely sötét karikákat okozhat. A hidratált tartózkodás a bőr nedvességtartalmát is segítheti.

Fogyás

Néha a sötét karikák egy olyan arc eredmé- nyeként váltak ki, amelyek keményekké váltak és elveszítették a térfogatát a régióban. Az árnyékok aztán a régió sötétnek tűnnek, és fáradtnak és öregnek látszanak. Nem tudod mindig ellenőrizni a régiókat, ahonnan fogyni tudsz, de elkerülheted az összeomlott diétát és a yo-yo diétát, mindkettő pontosan a bőrt illetően. Ha nem túlsúlyos, elegendő kalóriát kell fogyasztania a napi tevékenységének támogatásához. Még akkor is, ha visszahúzódsz, és remélsz, hogy néhány kilót veszel, győződjön meg róla, hogy az Ön által fogyasztott kalóriák olyan minőségi forrásokból származnak, mint a gyümölcs, a zöldség és a sovány fehérje.