Hogyan lehet megtudni, mikor a ricotta sajt elrontja

A ricotta sajt, mint a túró és a krémsajt, nagy a nedvesség és a zsákmány gyorsabb, mint a kemény sajtok. Használja gyorsan, mert csak egy-két hétig marad frissen. Ha a sajt nem látja, vagy érez, mint amikor először nyitotta ki, akkor a legjobb akciója az, hogy dobja ki.

Kék fuzzy dolgok

Az első nyomon követhető, hogy a ricotta sajt rosszul változik. Bár a lágy sajtok bizonyos típusai, például a Brie vagy a dán kék szándékosan bevonhatók ehető penészgéppel, bármilyen formában, amely Ricotta-ra nő, annak a jele, hogy a sajt elkényeztetett. Ön kemény sajtokat vághat ki, és még mindig megeszik a sajtot, de mihelyt a penész a ricottaon jelenik meg, dobja el. Egyes formák ártalmas méreganyagokat termelnek, és a penészgomba valószínűleg beszivárgott az egész tartályba. A sajt is lehet vizes vagy világosbarna vagy sárga megjelenésű, nem fehér.

Vegyünk egy Whiffet

Ellentétben azokkal a sajtokkal, amelyek természetesen szeszes szaggal rendelkeznek, a ricotta sajt szinte szagtalan. A Ricotta egy enyhe, lágy sajt, amely főleg tejből ízesít és szagol. Ha savanyú vagy erjesztett szagot észlel, dobja el.

Szavatossági idő

A ricotta sajt nagyon könnyen romlandó, és mindig tárolt és a hűtőszekrényben 40 fok Fahrenheit vagy hűvösebb. A ricotta kezelésénél használjon tiszta adagoló kanállal, hogy felhúzzon egy adagot. Fedje le a tartályt és haladéktalanul hűtse le. Még a gondos kezeléssel is, egy nyitott csomag receptúra ​​csak egy-két hétig tart, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Ahhoz, hogy biztonságban legyen, dobja ki a ricotta sajtot, amely a hűtőszekrényben több mint két héttel a kinyitás után. Ha nem emlékszik, mikor vásárolta meg a ricotta, dobja ki.

Nézd meg a dátumot

A ricotta sajt minden csomagjának “felhasználási” időpontja van. Ez a dátum az utolsó dátum, amikor a gyártó garantálja a termék minőségét, és útmutatásként szolgálhat a sajt tartásához. Ne feledje, hogy egy fel nem nyitott ricotta-tartály 2-4 hétig friss maradhat, és jó lehet egy-két hét múltán. Azonban, ha a dátum már rég eljött és eltűnt, akkor biztos, hogy a sajt már nem jó. Ha kétségei vannak, dobja ki.