Hogyan lehet psylliumot hozzáadni a gabonafélékhez

Psylliumot (más néven psyllium maghéj, izabgol vagy isphagula) már évek óta használják a székrekedés enyhítésére, a vastagbél tisztítására és az emésztés javítására, és sok over-the-counter hashajtóban találhatók. Vannak, akik psylliumot használnak a koleszterin csökkentésére vagy a cukorbetegség kezelésére. Az egyik legnépszerűbb módja a psyllium használatának, hogy hozzáadjuk a forró gabonafélékhez. Ha a saját granuláját a semmiből készítette, hideg gabonafélékben is felhasználhatja. Mielőtt új egészségügyi rendszert kezdene vagy megváltoztatná az étrendjét, beszéljen orvosával az emésztés, a koleszterin vagy a cukorbetegséggel kapcsolatos aggályairól.

Készítsen egy adag zablisztet, kőröltet, többrészes zabkását vagy más forró, főtt gabonát a csomagolás utasításai szerint.

Keverjük össze egy nagyon kis mennyiségben (pl. 1 ts.) Psylliumhéjat a főtt gabona egyik adagjába.

Adjunk hozzá egy kevés folyadékot, például tej vagy vizet a főtt gabonához, és jól keverjük.

Egyél a gabonaféléket, és figyelj az emésztésre a nap hátralévő részében. Ha gáz, puffadás, hasmenés vagy más gyomorpanaszok jelentkeznek, akkor legközelebb kisebb adag psylliumot próbáljon ki, vagy vizsgálja meg az étkezési rostot különböző módon. Ha jól elviseli a psylliumot, lassan növelheti a pikkelysömeg mennyiségét a forró kukoricában, amíg megtalálja az Önnek legmegfelelőbb dózist. A standard dózis 1 evőkanál.