Hogyan lehet túl sok sót keményíteni a guacamole dip-ban

A Taco kedd, vasárnapi labdarúgás és a potluck pártok a krémes guacamole készenléti receptet biztosítanak minden háztartás számára. Akár tetszik a guacamole egyszerű – csak sóval és lime juice -, vagy díszített gyógynövények, paradicsom, hagyma és olajbogyó rajtad múlik. Amit nem akarsz, a guacamole, amelynek vajas jósága túlterhelt a só ízével. Ha kevert egy sót, ami egy só nyal, akkor lehetősége van a lemorzsolás mentésére.

Miért túl sós

A túl sok só hozzáadásával csak egy, nyilvánvaló oka lehet, hogy egy sós dip-t kapsz. Ha a guacamole-t összetettekkel, például fekete olajbogyóval, salsával vagy sózott tökmaggal fűszerezte, a fűszerezés után a guacamole túl sós lehet. A guacamole, amely megfelelő mennyiségű fűszerezést tartalmaz a sima crudite számára, túlságosan sós lehet a tapasztalt kukoricacsirkéhez.

A legegyszerűbb megoldás

Ha van egy extra avokádó a kezedben, adj hozzá többet a mártáshoz, hogy hígítsd a sót. Süsse meg egy másik fele vagy egész gyümölcsöt, ízesítse és szezon szerint megfeleljen. Valószínűleg nem kell más összetevőket módosítania, kivéve a sajtolást vagy még két mész vagy citromlevet.

Megnövelt sav

Egy extra teáskanál vagy két mész vagy citromlé segíthet a guacamole sózisának csökkentésében. Vigyázzon azonban, nehogy túl sok citruslevet adjon hozzá, mert a mártás túl kemény és vizes lehet. Az apróra vágott paradicsom, egy másik savas összetevő is felszívja a só ízét és egyensúlyba hozza a guacamole ízét. A friss apróra vágott paradicsom nem veszi fel a guacamole-t, vagy túlságosan felborul, ha túl sokat ad hozzá.

Hagyma vagy hő

Egy másik 2 – 3 evőkanál darált hagymával egy harapást ad, ami enyhíti a sós guacamolot. Egy kicsit több meleg is felszívja a sós dip. Adjunk hozzá egy fél vagy egész darált jalapeno borsot, vagy ha az ízlése megteheti, egy evőkanál vagy két apróra vágott serrano borsot. A hőség az Ön ízlését a sós ízhez zavarja.