Hőkiütés és forró jóga

Izzadás és forró jóga egyaránt kéz a kézben. De ha a yogistól való izzadás eredményeként egy vörös hólyagosodás következik be egész testében, talán más gondolatai is lehetnek arról, hogy valaha valaha beléptek egy forró jóga szobába. Felbátorodik. Legtöbbször a hőkiütés nem más, mint bosszúság. Ez a legkevésbé veszélyes állapot a többi hőbetegség között, mint például a hőelvezetés és a hőguta. Számos dolgot tehet meg, hogy elkerülje a csúnya, viszkető kiütést az egészséges test és test felé vezető úton.

Ha az izzadtság az eltömődött pórusokban csapdába esik, olyan apró dudorok vagy buborékcsomókból álló kiütés alakulhat ki. A legvalószínűbb területek közé tartozik a nyak, a hónalj, a felső mellkasa, a könyökízületek, az ágyék és a mellek. Néha a kiütést erős viszketés kísérte. Számos hőkiütés létezik. Az erőteljes edzés, például a forró jóga leggyakrabban előforduló típusát miliaria rubra-nak hívják, más néven hőzni.

A fűtött, magas páratartalmú helyiségekben a forró jóga 26 pózban tartja a hallgatókat kétszer 60-90 perces sorozatban. A hot-house edzést néhány, a Bikram és más forró jóga biztonságosnak tekintik, ha helyesen hajtják végre. Bár a 105 fokos fahéternél fűtött helyiségben dolgozni kezdett, hogy a hő a fizikai erő, az állóképesség és az egyensúly megnövelését szolgálja, mint a hagyományos jóga-szekvenciák, a tanulmányoknak még bizonyítaniuk kell, hogy a forró jóga jobb a célok elérésében. Az érzékeny bőrű jókák, akik hajlamosak a hőkiütésre hajlamosak, többet élvezhetnek a szobahőmérsékleten, mint egy forró szobában, ahol a kiütés esélye nagyobb lehet.

Bár a zsűri még mindig arról van szó, hogy a forró jóga más jóga stílusokat is felkínál-e vagy sem, a yogisok többsége szereti a lelkesedést, ami gyakran követi a forró teremben izzadt, csavaró és hajlított végtagokat. Még a hőkiütésre hajlamosak számára is, a forró jóga olyan, mint senki más. A jó hír azok számára, akik hajlamosabbak a hőkiütésre, segít megakadályozni a szúrássebességet a könnyű, nedvszívó ruházat viselésével az osztályba, hogy felszívja a felesleges verejtékeket, és azonnal zuhanjon az edzés után, hogy eltávolítsa azt.

Ritka esetekben a hőkiütés jelzi a veszélyesebb hőbetegségek kezdetét. Mielőtt forró jóga osztályt kezdene, forduljon orvosához. Figyelmeztető jelek a következők: szédülés, fáradtság, fejfájás, izomgörcsök, zavartság és gyors, sekély légzés. Húzzon hűvös helyre és igyon folyadékot, ha ilyen tünetek kezdődnek, és azonnal orvosi segítséget kérjenek, ha szélsőségesek.

Eltömődött pórusok

Forró vagy a hő nélkül

Legyőzni a meleget

Túl forró a figyelmeztető táblák kezelése