Mennyi kálium a káliumpótlót napi szinten biztosítja?

A kálium úgy viselkedik, mint egy elektrolit, mivel egyensúlyozza a folyadékot a szervezetben, és lehetővé teszi a villamos energia áthaladását. Káliumra van szükség normál szívritmuszavarra, izomösszehúzódásra és számos más hétköznapi funkcióra. Miután egy széles körű, kiegyensúlyozott étrendet tartalmaz, amely különféle ételeket tartalmaz, biztosítania kell az összes szükséges káliumot, de néha a táplálék rövidre süllyedhet, és kiegészítést igényel. Ha úgy gondolja, hogy káliumpótlásra van szüksége, beszéljen orvosával az idő előtt, hogy elkerülje az egészségre gyakorolt ​​kedvezőtlen, káros hatásokat.

A kálium funkciója

A legtöbb kálium a testében a sejtek folyadékában ül, de nátriumot, egy másik elektrolitot kell a folyadék egyensúlyba hozásához. A nátrium elsősorban a folyadékban kívül helyezkedik el, és szükség esetén a sejtmembránokat keresztezi a káliummal együtt. Bár káliumra van szüksége a vázizom mozgásához és az izomösszehúzódáshoz, túl sok vagy túl kevés okozhat forgószél problémákat, beleértve a bizsergést a végtagokban, izomgyengeség és izomgörcsök.

Adagolás

Egészséges felnőttként 4,7 g vagy 4,700 mg káliumra van szükség naponta. Ha szoptat, akkor akár 5,1, akár 5,100 mg-ra van szüksége, magyarázza a Medline Plus. A kálium táplálékkiegészítők számos formában jönnek létre, beleértve a kálium-kloridot, citrátot, glükonátot, bikarbonátot, aszpartátot és orotátot. A Linus Pauling Intézet szerint a napi multivitaminok káliumtartalma adagonként legfeljebb 99 mg lehet, mivel a további adagolással a táplálék túl nagy lehet ahhoz, hogy lenyelni és növelje a toxicitási kockázatot. Mivel túl sok káliumot fogyasztanak a táplálékkiegészítőkből, a teljes folyadékmérleg kiaknázható, az ilyen típusú kiegészítőket csak orvosa közvetlen felügyelete mellett szabad elvégezni.

Kálium a kiegészítőkben

A napi kiegészítőkben lévő kálium mennyisége a típusától függően változik. Néhány káliumpótlás milliequivalens (mEq) milligramm helyett. Például 1 mEq kálium 39 mg-nak felel meg, ami azt jelenti, hogy naponta 120,5 mEq-ra van szükség milligrammokká konvertáláskor. Ha kálium-hidrogén-karbonát tablettákat vesz fel, amelyek oldódnak fel, 25-50 mEq-ot kell felszívni vízben naponta egyszer vagy kétszer.

További űrlapok

Hidrogén-karbonát vagy klorid granulátum formájában 20 mg / nap vízzel egyszer vagy kétszer feloldódjon, mondja a Mayo Clinic. Az Ön kiegészítése lehet glükonát vagy klorid folyadék formájában, amelyet hígításra szánnak. Ebben az esetben hígítsunk 20 mEq-t 2 evőkanál. Vagy több vizet vagy gyümölcslevet. Ezt a megoldást naponta kétszer-négyszer kell itatni. Mivel a káliumpótlás sokféle formában jelenik meg, olvassa el a címkét, és gondosan kövesse az utasításokat.