Mennyit kell ennivalizálnia a csecsemők evés közben?

Az elmaradt betegek vagy a koraszülöttek 37 hétnél rövidebb idő alatt született csecsemők nagy kockázatot jelentenek az etetési és növekedési problémákra, a gastrooesophagealis refluxra és más szövődményekre. A szülők sok kihívással szembesülnek, miközben alkalmazkodnak ahhoz, hogy legyenek előtte, és az etetés egy dolog, amit mind a szülőknek, mind a babanak megtanulnia kell, mielőtt hazaérnek a Neonatális Intenzív Kezelőegységből vagy a NICU-ból. Mivel a preemiók egyedülálló szükségletekkel rendelkeznek, fontos, hogy konkrét javaslatokat kapjanak a gyermekorvosától vagy a neonatológustól.

Az újszülött intenzív osztályon

A Preemie babák gyakran töltenek időt a NICU-ban, ahol gondos megfigyelést és speciális táplálási stratégiákat kapnak, ha a szájon át történő etetés nem lehetséges. A homeosztázis a szervezet alapvető szükségleteit szabályozó folyamat, beleértve a hőmérsékletet, szívritmust, légzést és táplálékbevitel / kimenet. Mivel a túlélők keményen dolgoznak a homeosztázis megszerzésében vagy fenntartásában, különösen fontos, hogy étrendjüket tápanyagok, folyadékok és elektrolitok figyelemmel kísérjék. A kenguru ellátás módja a baba bőrön való bõrének megtartása, amely elõsegíti a kötést, és kimutatták, hogy pozitívan befolyásolja a koraszülöttek egészségét és az etetésre való készséget.

Szoptatás az Ön Preemie-jével

Lehetséges és előnyös a szoptatás, még akkor is, ha először pumpálni és építenie kell a tejeskínálatot, miközben a baba érzi a szopási mintát és a fizikai készenlétet. A NICU-ban történő szoptatáskor a speciálisan képzett ápolónők és szoptatós tanácsadók segíthetnek a baba elhelyezésekor és kiegészítő szülészeti rendszer alkalmazásával. A March of Dimes azt javasolja, hogy szivattyúzzon vagy ápoljon minden 2.-2.5 órában, vagy naponta nyolc-tizenkét alkalommal, hogy megalapozza a tejet.

Bottle Feeding Your Preemie

A Preemie babáknak szükségük van arra, hogy kifejthessék a szopogató lélegeztető szekvenciáját, mielőtt készen állnak a palack-adagolásra. Miután készen állnak, a legtöbb előnnyel naponta 100-120 kalóriára van szükség kilogrammonként, bár némelyiküknek akár 160-180 kalóriára van szükségük kilogrammonként. Ha lehetséges, az anyatejet ajánlott a formulánál, mivel csökkenti a fertőzések és a SIDS kockázatát. Adományozó anyatej is használható, sőt, a Cochrane adatbázis-felülvizsgálati rendszer jelentése szerint olyan csecsemőknél, akiknél formulát alkalmaztak a donor anyatej helyett, csökkentette a Necrotizing Enterocolitis, a leggyakoribb és legsúlyosabb GI-rendellenességet a NICU-ban.

Hogyan kell tudni, hogy a baba eljut-e?

Általában tudni fogod, ha a prémiumod jól táplált, ha hat-nyolc nedves pelenka van naponta és egy-hat széklet naponta. A súlygyarapodat nehezen megjósolható, bár elvárható, hogy a preemie körülbelül 1/4 hüvelyk nyerjen. Naponta minden fontra, amelyet súlyoz. Mind a szoptatott, mind a tápszerrel táplált táplálékkiegészítőknek gyakran további táplálékkiegészítőkre van szükségük.

Mikor kell keresni a professzionális segítséget?

Ha a baba nehezen szívja el a szájat vagy az üveget, fontos, hogy segítsen egy szoptatós szakembernek vagy a terapeuta táplálkozásáért. Az is fontos, hogy ellenőrizzük, mi jön ki a préméből. A székletben lévő bármilyen vér jelezhet egy problémát, ahogyan a gyakori hányás.