Milyen gyakran kell csinálnom egy áramköri edzést?

A teljes testtel rendelkező összes izomcsoport erősítő képessége hatékony módot nyújt az izomszilárdságra és az állóképességre. Ez a fajta áramköri képzési szekvencia 4-10 gyakorlatot tartalmaz rövid pihenési időközökkel. Izomszilárdsági előnyei csak annyira nagyok, mint a hangzás elvének betartása. Vegye figyelembe az intenzitását, a képzettségi szintjét és a szükséges pihenést az optimális gyakoriság meghatározásához.

Az áramköri képzés elsősorban alacsony súlyú és nagy ismétlődő gyakorlatokat igényel az izomterhelés növelése érdekében. A gyakorlatokat szabad súlyok, gépsúlyok, testtömeg vagy egyéb ellenállóképesség alkalmazásával lehet elvégezni. A kezdő vagy tapasztalt súlyemelő státusza szerepet fog játszani annak meghatározásában, hogy milyen gyakran kell a vonatvezetést a legjobb eredmény érdekében.

Az izomállóképesség az elsődleges fitneszkomponens, melyet az alacsony súlyú, nagy ismétlődő rutinok segítenek. A cardiovascularis előnyök és az izom erejének növelése is lehetséges az Ön edzéssebességének és a felemelt súlyának függvényében. Emelje fel az egyik számláló tempóját, hogy felemelje, az egyik számoljon le és pihenjen csak elég ahhoz, hogy a következő edzésre lépjen a szív-érrendszeri előnyökért.

Az American College of Sports Medicine hetente két-három alkalommal ajánlja az ellenállóképzést. A megfelelő helyreállításhoz minimálisan 48 órás pihenő szükséges az áramköri képzés között. Ha csak a kezdet, hetente kétszer nyolc-tizenkét ismétlést kell végrehajtania. Növelje a heti három napra vagy két készletre, vagy mindkettőre.

Az Ön életkora és az Ön körképzési céljai megváltoztatják az optimális gyakoriságot. Ha több mint 50, az ajánlott tartomány 10-15 ismétlõdik, és a hét két napja elegendõ. Ha a célod erőssége, az alacsony ismétlődési tartományú súlyosabb súlyokkal halad előre, és továbbra is viszonylag rövid ideig tartja a fennmaradó részt. Ez a fajta nagyobb intenzitású ellenállás képzés több pihenést igényel a megfelelő helyreállításhoz. Tartsa meg a kétszer egyhetes frekvenciát, és fontolja meg a pihenés 72 óra között áramkör képzés.

Az aerobik képzési programokat gyakran szív-és érrendszeri képzésre használják. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint az aerob áramkörök négy és nyolc állomás között használnak, állomásonként egy-öt percig és egy-egy rövid pihenés között. A cardiovascularis edzést hetente három-öt napig ajánlották, és egymást követő napokon is elvégezhető.

Jellemzők

Funkció

haladás

változók

Aerob áramkörök