Női testmozgás

Az American College of Sports Medicine azt ajánlja, hogy az egészséges felnőtteknek – mind a férfiaknak, mind a nőknek – kétszer hetente kétszer kell állniuk. De néhány nő habozni fog, hogy erősítse a vonatot, és különösen szabad súlyokat vegyen fel, gyakran a téves elképzelések miatt, hogy hogyan erősítsék meg a vonatot, és mi történjen meg, amikor ez megtörténik.

Előnyök

A megnövekedett izomerő és a súlyemeléssel szembeni kitartás mind a nők, mind a férfiak számára előnyös. A mindennapi tevékenységeket, mint például a mozgó élelmiszert, a gyermek felemelését vagy az emeleten lévő dobozokat könnyebbé teheti. A szabadsúlyos edzés különösen előnyös, mivel több izomot kényszerít a munka összefogására, a súlyok stabilizálására, ahelyett, hogy egyszerűen a súlyt egy meghatározott pályán, mint a súlygépeknél, nyomta. Az erőképzés azonban különösen előnyös a nők számára, mert csökkentheti a csontveszteséget és megakadályozhatja az osteoporozist.

Bulking Up – vagy nem

Egyes nők aggodalmukat fejezik ki a “túl sok” tömeggyűjtésből. A férfiakhoz hasonlóan néhány nő hajlamos arra, hogy többet töltsenek fel, mint mások, és a tudósok nem értik teljesen, miért. De hány készlet és ismétlés, amit minden egyes edzésen elvégez, befolyásolja az izmok fejlődését is. A testépítők alacsony számú ismétlődő műtétet végeznek nagyon nagy súlyokkal. Ha többször ismételsz – a Maryland Egyetemi Orvostudományi Egyetem nyolc tíz ismétlődést ajánlja fel a készlet erejéig, ami a legtöbb gyakorló számára elegendő ahhoz, hogy az utolsó ismétlést kihívássá tegye, akkor nem fog tapasztalatokat szerezni testépítő-stílusú hipertrófiában.

Készletek és rep

Néhány fitness magazin megtartja azt a mítoszt, hogy a nők csak kis súlyokat emelhetnek ki, és apró súlyzókkal dolgozó izmos fitness modelleket mutatnak ki. Bár mindig meg kell felelni a súlynak, amit felemelsz, hogy kihívást jelenthet, de ne haladja meg a képességét, növelnie kell a súlyt a folyamatos kihívásokra, amikor erősebbé válsz. Minden alkalommal, amikor többet tehet a megcélzott ismétlések számánál, növelje a súlyt, amelyet 5 százalék és 10 százalék között emel.

Feladatok

Egyes nők továbbra is szenvednek a tévhittől, hogy nem tudnak nyomást gyakorolni és felhúzni. Rven, ha nem vagy elég erős ahhoz, hogy teljes felhúzást és húzást végezzen mostantól, az ilyen gyakorlatok módosított változatai segítenek abban, hogy gyorsan felépíthessünk elég erővel a teljes verziók végrehajtásához. Mindkét felhúzás és felhúzás remek gyakorlatok, hogy a lehető legrövidebb idő alatt minél többet hozhassanak ki az edzésből, mivel egyszerre több izomcsoportot, beleértve a magot is, dolgoznak. Más időhatékony, rendkívül előnyös gyakorlatok közé tartozik a guggolás, a tüdő, a mellkasi prések, a lábtörlő, a vállprés és a sorok.

Problémák

Egyes női fitness magazinok elősegítik a szabad súlyok emelését, hogy segítsenek a “problémás területek” javításában, mint például a combok és a felső karok hátoldala. Ez bizonyos mértékig működik. Ha megfelelően emeli a súlyokat, akkor ezeken a területeken megépíti a sovány izomtömeget, ami viszont szilárdabb megjelenést eredményez. De ha túlsúlyos vagy, súlyozni kell, mielőtt az új izmok megmutathatják a legjobb hasznot. És bár csábító, hogy csak a problémás területekre összpontosítson, akkor testének minden oldalát – bal és jobb, vagy elöl és hátul – egyenlő egyensúlyban kell megtennie. Ez segít megelőzni a sérüléseket és megőrizni a mindennapi feladatok elvégzéséhez legjobban megfelelő izomerőt.