Otthoni jogorvoslatok, hogy megállítsák a viszkető kiütést

A bőrkiütés önmagában jelentkezhet, vagy súlyosabb vagy széles körben elterjedt állapot tünete lehet. A viszkető kiütések hosszabb ideig gyógyulhatnak a karcolás miatt. Gyógyszerek állnak rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a viszketést, mivel a kiütés gyógyul, bár egyes kezelések, amelyek segítik a viszketést, nem segítenek meggyógyítani a bőrkiütést. Ha a kiütés továbbra is fennáll, vagy bizonytalan az oka, orvoshoz kell fordulni.

Hideg tömörít

Hideg összeömlés alkalmazása segíthet megnyugtatni a viszkető bőrt azáltal, hogy lelassítja az érintett bőrből származó idegi jelek továbbítását. Használja a hideg tömörítést egy törülközővel, hogy megőrizze a bőrét szárazra, a nedves bőr ronthatja a viszketést. Ne hagyja a hideg sűrítést hosszabb ideig, hogy megakadályozza a véráramlás korlátozását. Ha a bőre zsibbad, vegye le a tömörítést.

Aloe vera

Az Aloe vera egy olyan növény, amelyet leginkább az égési sérülések gyógyítására használnak. De segíthet a viszketés enyhítésében is, a 2003. júniusi “Dermatológiai terápiában” című cikk szerint. A gélt az aloe vera növényből kivesszük, levágjuk a levest és levágjuk a levél középső hosszában. Scoop a gélt a levélből, és tegye közvetlenül az irritált bőrre. A Gerson Intézet kijelenti, hogy a hűtőszekrényben egy héttel megmaradt maradék gél egy légmentesen lezárt tartályban.

Aktív hidratálók

A hidratálók hatékony eszköz lehet a viszketés csökkentésére. Amikor kiválasztja a hidratáló, keressen valami hozzáadott illatok vagy festékek nélkül, ami irritálhatja a már érzékeny területet. Az olaj alapú hidratálók jó választás, mert a vizet a bőrön tartják. A Calamine Lotion egy másik jó választás a viszketés enyhítésére. A Calamine Lotionnak nincs ismert mellékhatása, de óvatosan kell eljárni a terhes nőknél.

Zablonos fürdő

A fürdés a zabpehelyen kimutatták, hogy megnyugtatja a viszkető és irritált bőrt. A “Journal of Drugs in Dermatology” című, 2007. februári cikk szerzői azt állítják, hogy a kolloid zabliszt “tisztító, hidratáló, puffer, valamint nyugtató és védő gyulladáscsökkentő”. Bizonyos esetekben a hagyományos szappanok irritálhatják az irritált bőrt. A zabpehelyben lévő kémiai szaponinok jó alternatíva lehet, míg a kiütés gyógyul.